Карпати в серпні

Піші походи минулих років
Повідомлення
Автор
freia
Активний користувач

Re: Карпати в серпні

#16 Повідомлення freia » 04 липня 2011, 22:57

Jarl писав:to troll
Сенс такого підходу в тому що я не маю змоги ходити в походи чи пвд коли мені заманеться,тому хочу отримати максимум враженнь від запланованої події.
Лично мое мнение: чтоб получить максимум впечатлений, нужно сделать ПВД разнообразным
(различный рельеф [камни, болота, бурелом, пески, жереп], смена деятельности (ходить, лазить, плавать),
посещение нестандартных заведений [музеи, купальни, аквапарки], оазисы ягод), еще разнообразия придает дождь.
И лучше это все в одном ПВД )))

Тогда впечатления не пересекаются и время растягивается до невероятных размеров.

А если идти в течении 35-50 часов, нормально не отдыхать, то организм откажется получать
новые впечатления. И тогда большую часть пройденного можно востановить только
по фотографиям (при условии, что кто-то найдет силы и будет фоткать).

Главное не количество, а качество.
Jarl писав:І мені подобаеться досягати мети коли вона здається недосяжною.
Да, это приятно.
А если не успеть на поезд?
Зображення

Jarl
Активний користувач

#17 Повідомлення Jarl » 06 липня 2011, 00:28

to freia
В цьому пвд буде різноманітний рельєф:каміння,"бурелом",жереп.А після дощу буде і болото :mrgreen: і відчуття що ти вже поплавав :mrgreen: .Можливо будуть ягоди і гриби.
І про 35-50 ходових годин поспіль мова не йшла.

Я шукаю попутників в пвд а не нав*язую свою думку іншим.
І я вважаю що ходити потрібно саме так як подобається тобі(тому шукаю однодумців).
Мораль:побег от себя-это всегда в финале рваная срака.

Кровосток - Деревня

Valerian
Водій

#18 Повідомлення Valerian » 07 липня 2011, 18:31

Я піду але це має бути 28-31 липня щоб в понеділок обовязково бути в Києві.
Форс мажор піти не зможу :cry:
Востаннє редагувалось 28 липня 2011, 11:38 користувачем Valerian, всього редагувалось 1 раз.
Ті хто не пам`ятають минулого, приречені повторити його знову

Afina
Активний користувач

#19 Повідомлення Afina » 17 липня 2011, 20:58

ну то що, хтось на 19 - 24 серпня має бажання та можливість сходити?

Zuxel
Сибиряк
Контактна інформація:

#20 Повідомлення Zuxel » 18 липня 2011, 08:21

Я йду. Якраз на День Незалежності. Якщо є бажаючі, то можу створити тему. Я планував на три дні, але можна і на 5.
Движение стало смыслом жизни...
(Ария, "Горящая стрела")

Tigress
Сонячна Альона

#21 Повідомлення Tigress » 18 липня 2011, 09:24

Я хотела бы пойти где-то на 3-4 дня.)

Jarl
Активний користувач

#22 Повідомлення Jarl » 18 липня 2011, 10:35

Є вільний квиток на 29-31 липня (учасник відмовився за станом здоров*я).Приєднуйтесь.

Кровосток - Деревня

AngelA
Активний користувач
Контактна інформація:

#23 Повідомлення AngelA » 20 липня 2011, 15:05

Нещодавно ходили подібним маршрутом, ну і звичайно зблудили під Довбушанкою досить таки по-дурному.. тому лишилось шалене бажання спробувати ще раз)..Взагалі, досить таки реально пробігти це все за 2 дні, хіба як дійсно буде напряг з часом, то Хом'як можна оминути і одразу спускатись до траси.
…і щастя це — хвилини півтори.
Склепивши очі, тихо повтори:
околиця… напівзабуті лиця…
овече хутро… сині хутори…
багаття… бринза… сутінки… суниця…
Ти вернешся. Воно тобі насниться.
Форель… зело… криниця… Повтори.

Viola
Активний користувач
Контактна інформація:

#24 Повідомлення Viola » 29 липня 2011, 23:13

Всім привіт! Ярослав З Довбушанки передає : на Ведмежик піднявся о 16,30
на Довбушанку о 17,30. Все в нормі. Дощу немає. Видимість 10 м.
Если бы не было цветов - все бы ходили в серых одеяниях...
__________________Бери от жизни все что можно...
________Кто ХОЧЕТ - ищет возможности,а кто не хочет ищет причины))

Jarl
Активний користувач

#25 Повідомлення Jarl » 12 серпня 2011, 18:14

Звіт по ПВД 29.07.2011-31.07.2011р.
29.07.2011
З Києва я виїхав 43-м поїздом о 19:17(28.07.2011).До Івано-Франківська прибув о 6:57.Знаходжу автобус до Надвірної(біля виходу із з/д вокзалу ) виїжджаю о 7:08;прибуваю о 8:00(7.50грн).Стаю так щоб місце висадки було праворуч; йду 2 хв. до 1-го повороту праворуч;повертаю праворуч ;йду приблизно 10 хв. Місце де стають автобуси буде зліва через дорогу. Автобус Надвірна-Бистриця:відправлення-8:17;прибуття-9:40.Оплата при виході на обох маршрутах.
В Бистриці на місці висадки стаю так щоб зупинка була праворуч і йду вздовж р.Довжинець(річка праворуч).По закінченню села доходжу до 4-ої правої притоки р. Довжинець і не перетинаючи її(притоку) звертаю ліворуч(біля річки стоїть будинок біля притоки сарай вкритий синім поліетиленом).Дістаюсь озера о 12:15.і обідаю до 12:55. Біля озера я мав заночувати але приймаю рішення йти далі(причини продовження руху:1)діставсь озера раніше запланованого(не хотілося »втикати» на місці пів дня);2)біля озера є хатинка з лісниками(біля місцевих ночувати не рекомендую);3)погода була сприятлива (без дощу)). Через 500м перетинаю потік по містку (не доходячи до містка є стенд заповідника Горгани; місток поруч з місцем де стікаються потоки) і йду по стежці вздовж потоку(потік праворуч).Саме тут необхідно набрати води - далі її немає. Вздовж стежки на деревах є мітки червоною фарбою і стрічками із синього поліетилену. Коли стежка розходиться (так часто буде), то вибираю ту, що йде вгору, або за позначками з поліетилену. Виходжу на вершину з тріангулятором приблизно о 13:00(з 13:00 до 14:00 йде дощ) нижче неї є галявина де можна поставити намети(10< штук). Далі йде чітка стежка до г.Ведмежик. Дістаюсь г. Ведмежик(на горі є 1тур) о 16:30, на г.Довбушанка (є тріангулятор,1тур і камінь з цифрою»8») сходжу о 17:30(весь хребет в хмарах,видимість 10м іноді прояснюється).З вершини ,що нижче г. Довбушанка, звертаю праворуч(на карті червоний шлях) заходжу на вершину 1520.2м що праворуч від хребта. Далі по стежці весь час вниз до р.Зубринка(зліва по течії будинок(закритий на замку) праворуч сарайчик ) стаю біля річки о 21:00(вода, дрова є).
Ходовий час:10 год. 20 хв
Обід: 40хв
Кілометраж:17км

30.07.2011
Встав о 6:00(вночі був дощ) хмарно. Вихід о 9:00,прояснюється. Через 500м вниз по течії переходжу через р.Зубринка і піднімаюсь вздовж правої притоки. Виходжу на стежку з червоним маркером і йду по ній. Дістаюсь вершини г. Бабин Погар о 12:00.О 12:38 обід на полонині Бладжив 13:40- вершина г. Малий Горган.14:40- вершина г. Синяк. Через. 20-25 хв звертаю ліворуч і спускаюсь(схил крутий 45 градусів: спочатку камінь і жереп потім покритий густим «килимом» з чорниці-слизько) вздовж струмка. Не доходячи 20 хв до водоспаду Женецький о 18:30 став на стоянку біля іншого(малого) водоспаду(вода і дрова є).
Попередній маршрут(до г. Хом*як) було змінено у зв*язку з випередженням графіку і неприв*зкою до потяга №44.Прийнято рішення йти на хребет Явірник з фінішом у Яремче.
Ходовий час:9 год 00 хв(на г. Синяк сушив речі 30-40 хв.+ їв чорницю 20-25хв).
Обід: 30хв
Кілометраж:12км

31.07.2011
Встав о 6:30. Вихід о 9:30.О 9:50-на водоспаді Женецький. Йду по дорозі вздовж р. Женець в напрямку Татарова; проходжу «дачу Ющенка» і через 20хв. перетинаю р.Женець і піднімаюсь на хребет(стежки немає).О 13:25 виходжу на стежку з жовтим маркером і йду по ній у напрямку г. Явірник-Горган.О 14:10 виходжу до покажчика(до полонини Явірник 2,5км…) що на безіменній полонині. Йду по хребту до г.Женець де спускаюсь по стежці з синім маркером в напрямку Яремче. В Яремче приходжу о 20:00.
Автостанція закривається о 19:30 (квитків і автобусів немає). Автобус стопив навпроти автостанції за (порадою місцевих). Орієнтовно о 20:30 виїжджаю автобусом до Івано-Франківська.
Ходовий час: 9 год. 30 хв.(поїдання малини-25хв,на водоспаді-35хв)
Обід: 20хв
Кілометраж:21км
Загальний кілометраж-50км.
Висновки:маршрут:

Бистриця-г. Ведмежик-г. Довбушанка-г. Малий Горган-г. Синяк-г. Хом*як-пройти за два дні реально навіть за умови прибуття в Бистрицю о 12:00,;необхідності встигнути на потяг в неділю що о 18:15 і 5-6годинного сну.
Брати сушене м*ясо і рибу(замість консерви) варто не тільки у «великі» походи а і в ПВД(смачніша, калорійніша і легше нести).
В подібні ПВД краще ходити групою з 2-3 чол. Бо одному доводиться носити рюкзак важче чим потрібно(половину мого 75 літрового займав намет 2+1 і спальник).Або купувати ультра-легке але занадто дороге спорядження.

В ходові години входило поїдання малини,чорниці,суниці,фотографування і просто споглядання краєвидів.

ПВД дуже задоволений.Особливо порадував хребет Явірник(його скеляста частина).

Кровосток - Деревня

Legion
100 км + 1.5 літри
Контактна інформація:

#26 Повідомлення Legion » 14 серпня 2011, 13:22

Ми 30-го ввечері ночували на полонині Хом'яків, а 31-го пройшли по хребту до Малого Горгана. Трішки розминулись)
Сушене м'ясо - дійсно класно. Риба чомусь виходить не завжди дуже гарно, але їсти можна, особливо якщо йти на розкладці 500- г/день.
Но мы пройдем, и грянут волны в парапет,
И зазвенит бакштаг как первая струна!
В. Ланцберг

Відповісти