Карпати 2011 піший 1-2 к.с.

Піші походи минулих років
Повідомлення
Автор
Zuxel
Сибиряк
Контактна інформація:

Re: Карпати 2011 піший 1-2 к.с.

#76 Повідомлення Zuxel » 05 травня 2011, 20:28

Зразу відповім на головне питання - "Чому зійшли?". Зіграла сукупність факторів.
По-перше - несумісність групи. Запам'ятайте, якщо вам перед самим походом одна людина сказала, що не може з вами іти і запропонувала замість себе сніжного барса з величезним похідним досвідом, якого ви ніколи не бачили, то вихід тільки один - мінус один учасник походу. У цьому світі є люди, з якими неможливо знайти спільну мову.
Ввечері першого ж дня стався випадок, після якого людину взагалі треба було відправляти додому.
Ми стали на місце ночівлі біля хати пастуха. У хаті була банка з запліснявілим салатом з грибами. Так от наш "сніжний барс" додумався цей салат з'їсти. Далі все прогнозовано - отруєння і в хід пішла аптечка. На щастя все обійшлося. Далі нашому "сніжному барсу" прийшла черга готувати їжу, але замість цього він вирішив піти збирати квіточки, бо це цікавіше...
По-друге - різна фізична підготовка. Це не зовсім точно, просто нам весь час доводилося чекати людину, рюкзак якої був набагато важче за рюкзаки інших. Він постійно з собою носить свій намет на одну людину, товсту клейонку під цей намет, додатковий запас їжі на випадок, якщо розкладки буде недостатньо, також пилу (не туристичну а звичайну) і ще купу різних зовсім не легких і необов'язкових речей. Із-за цього темп групи був досить рваний.
Після цього я би додав правило - керівник перед походом дає список обов'язкових і додаткових речей. Якщо учасник хоче взяти щось, чого немає в списку, то він попередньо погоджує це з керівником. Все зайве, що керівник знайде у рюкзаку під час походу буде викинуте. Також перед походом керівник обов'язково повинен перевірити фізичну підготовку групи. Наприклад 5 км за 30хв.
По-третє - відсутність необхідного спорядження. Керівник перед походом зобов'язаний перевірити усе спорядження. У тому числі накидку на рюкзак та ліхтарики (для травневих Карпат це обов'язково!).
У нашому випадку як тільки погода зіпсувалася, та пішов спочатку дощ, а потім сніг, то група одразу промокла і замерзла. Це була основна причина. Я недооцінив усю складність травневих Карпат і не доніс до групи усю інформацію.
Четверта причина - невірне планування маршруту. Я не знав, що перехід г. Чорна Клива - г. Братківська на травневі є надскладний.

І трохи окремих моментів:
Я вважаю, що похід вдався. Якщо б я знав, що так все пройде я б все рівно пішов.
Карпати як завжди неймовірні. Природа, повітря, вода і краєвиди. Все на найвищому рівні. Сюди я ще не раз приїду навіть у цьому році.
Також я зрозумів, що згуртована група з двох, трьох або чотирьох людей є набагато краще ніж не згуртована з семи. І такою групою можна ходити.
Пройшли ми запланованим маршрутом до Чорної Кливи, а з неї спустилися в Ясіня і там завершили.

Знайшов ще один спосіб виїхати з Карпат. Їхати дизелем Рахів-Коломия до Коломиї.
Виходить в 19.22 з Рахова. В 23.30 в Коломиї. Далі №142 Чернівці-Москва до Києва. У Києві в 13.23

Як бонус вчора цілий день ми присвятили Львову. У минулому році жодного разу не був у Львові і майже 4 дні провів у Кракові. Тепер я зміг порівняти. Міста варті одне одного. Львів, як і Краків роблять люди, які там проживають. У це місто хочеться повертатися знову і знову. Хочеться пізнавати кожну крамницю, ресторан або кав'ярню, бо вони зберігають безліч секретів.
Мене дуже вразила одна маленька кав'ярня у дворах біля ратуші. Коли ми туди зайшли, нас зустріла жінка в красивій чорній сукні зі сріблястим волоссям, маленькими окулярами та великим хрестом на шиї, що лежав на грудях. Вона гостинно запропонувала скласти рюки у кутку на мішки з цукром і почала чаклувати над кавою. Періодично вона зникала у своїй кімнаті і мені здавалося при кожній появі у ній щось змінювалося. Через декілька хвилин я зрозумів що чаклунки дві і вони близнючки. Обидві у однакових окулярах, чорних сукнях, зі сріблястим волоссям і однаковими хрестами... Виходячи з кав'ярні я зрозумів, що казка у нашому житті існує. Просто треба знати де її шукати.

Дякую Олександру, Івану і Ярославу за похід. З вами із задоволенням пішов би ще.
Окремо дякую Олександру за розкладку. Вона була підготована найкраще з усього походу. Не ідеально, але вже наближається.

P.S. Фотографії скоро будуть.
P.P.S. Якщо ще щось згадаю - допишу.
Востаннє редагувалось 05 травня 2011, 23:14 користувачем Zuxel, всього редагувалось 3 разів.
Движение стало смыслом жизни...
(Ария, "Горящая стрела")

Stakhov Ivan
Активний користувач

#77 Повідомлення Stakhov Ivan » 05 травня 2011, 22:16

Слава, дякую за мій перший похід в Карпати. Він запам"ятається мені на все життя. Задоволений абсолютно всім. Народ, дякую за гарно проведений час. І ще - не купуйте квитки через інтернет - якщо надумаєте здавати, великий геморой вам гарантовано. Фотки будуть пізніше

kasandra
Активний користувач

#78 Повідомлення kasandra » 06 травня 2011, 00:26

Бачила і раніше Карпати зелені і гарні внизу, а на вершинах всі білі.
Перший день був складний,але приємний потім, - після Синяка і Малого Горгана . Справжня весна - тепло і ясно до обіду, а після дощ.
На схилах багато крокусів.
Другий день був відпочинком пройшли 22 км. Стоянка під Чорною Кливою. Всю ніч йшов дощ.
Третій день. Ранок дощ не переставав. З підйомом дощ перейшов в сніг. Потім кількість снігу , його товща все збільшувалася. Коли Слава, який йшов перший провалився по пояс. Психологічно до зимового переходу наприклад я готова не була. Все було мокре. Ми не зупинялися взагалі ,щоб не замерзнути. На голову сипав сніг з такою інтенсивністю, що замітав сліди. Все було б нічого як би була тропа. Мокрими ми ломилися по жерепу,постійно провалюючись, за годину пройшли лише 400м, а треба було ще десь 9 км. По одягу більшість групи була не підготовлена, до таких умов. Особисто в мене був літній спальник. Так як пройти всю цю жопу ми не встигали за один день, то ми спустилися з єдиним бажанням висушитися та зігрітися. Ночували в коші. Всі крім Ярослава вирішили зійти, погода зіпсувалася.
Шкода було раніше повертатися, але на мій погляд це було єдине раціональне рішення.
У Ясені зустріли групу чехів на змішаному українсько-чеському суржику розповіли, що теж повернулись з Кливи.
Враження від походу: класні, але шкода, що не пройшли все. Респект Славі за мудре рішення. Дякую за компанію Вані та Саші, Ярославу.
Про неадекватних членів групи вже було сказано вище.
Я вважаю, що вікова різниця теж грає свою роль. Особисто якби була керівником походу, то не брала в людей з різницею у віці більше ніж 5 років, а також фізична підготовка має бути не нижче середньої.
А ще по дорозі побачили багато прикладів груп з 2-х, 3-х чоловік, тому краще два однодумці ніж Лебідь, Рак і Щука у кількості рекомендованій для походу. :lol:
І

Viola
Активний користувач
Контактна інформація:

#79 Повідомлення Viola » 06 травня 2011, 08:16

To
kasandra писав: з єдиним бажанням висушитися та зігрітися. :lol:
І
А чому ви не висушилися та пішли до озера
Синевір(підїхали)
Чи може Мукачево, Боржава, Ужгород?
Если бы не было цветов - все бы ходили в серых одеяниях...
__________________Бери от жизни все что можно...
________Кто ХОЧЕТ - ищет возможности,а кто не хочет ищет причины))

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#80 Повідомлення PT » 06 травня 2011, 08:17

Stakhov Ivan писав:Слава, дякую за мій перший похід в Карпати. Він запам"ятається мені на все життя. Задоволений абсолютно всім. Народ, дякую за гарно проведений час. І ще - не купуйте квитки через інтернет - якщо надумаєте здавати, великий геморой вам гарантовано. Фотки будуть пізніше
15 хвилин заповнити необхідні документи і чекати поверення. Безперечно, це на порядок більші витрати часу аніж поїздка в касу та стояння в черзі

Viola
Активний користувач
Контактна інформація:

#81 Повідомлення Viola » 06 травня 2011, 08:31

Zuxel писав:Зразу відповім на головне питання - "Чому зійшли?". Зіграла сукупність факторів.
По-друге - різна фізична підготовка. Це не зовсім точно, просто нам весь час доводилося чекати людину, рюкзак якої був набагато важче за рюкзаки інших. Він постійно з собою носить свій намет на одну людину, товсту клейонку під цей намет, додатковий запас їжі на випадок, якщо розкладки буде недостатньо, також пилу (не туристичну а звичайну) і ще купу різних зовсім не легких і необов'язкових речей. Із-за цього темп групи був досить рваний.
Після цього я би додав правило - керівник перед походом дає список обов'язкових і додаткових речей. Якщо учасник хоче взяти щось, чого немає в списку, то він попередньо погоджує це з керівником. Все зайве, що керівник знайде у рюкзаку під час походу буде викинуте. Також перед походом керівник обов'язково повинен перевірити фізичну підготовку групи. Наприклад 5 км за 30хв.
[
P.P.S. Якщо ще щось згадаю - допишу.
О да есть такое в жизни я столкнулась с новім человеком в прошліе осений Крім. С нами Пошел Сергей Деркач(Черновці). И тут разница не в возрасте.(Он 1987 года рождения) А в сути что он никогда не ходил бістро в нормальніе поході. У него куча модной снаряги.
- Так он набрал куча вещей для зимі. (пуховку полар, двое штанов зимних) - погода тогда біла +20)) А летнего ничего не взял.
- Дополнительно уговорил свою двух местную палатку 5 кг за полторі штуки баксов.!!!!
- Взял горелку(дополнительно)
- фонарь
- Котелок на себя
- ну баллон понятное дело на себя.
- Ну накидки нужное дело конечно.
- Кроме етого его аппаратура с фотиками біла 3 кг.

И поетому нам пришлось его разгружать в первій же день!!!
-

Klimich
Неостанній отхоботок
Контактна інформація:

#82 Повідомлення Klimich » 06 травня 2011, 09:54

Ми стали на місце ночівлі біля хати пастуха. У хаті була банка з запліснявілим салатом з грибами.
:mrgreen:

весело сходили вообще.

кстати все разы что ходил в Карпаты на майские - всегда видел снег и были "жопные дни". майские они такие. например 3 года назад когда с Джеком ходили - пол маршрута была зима. в позапрошлом погода была хорошая кроме 2-х дней (ледяной ветер, дождь, снег).
Всегда выбирай самый трудный путь - там ты не встретишь конкурентов.

Zuxel
Сибиряк
Контактна інформація:

#83 Повідомлення Zuxel » 06 травня 2011, 10:17

PT писав:
Stakhov Ivan писав:Слава, дякую за мій перший похід в Карпати. Він запам"ятається мені на все життя. Задоволений абсолютно всім. Народ, дякую за гарно проведений час. І ще - не купуйте квитки через інтернет - якщо надумаєте здавати, великий геморой вам гарантовано. Фотки будуть пізніше
15 хвилин заповнити необхідні документи і чекати поверення. Безперечно, це на порядок більші витрати часу аніж поїздка в касу та стояння в черзі
Це Іван написав про мій досвід. Я купив квитки з Воловця до Києва через Інтернет. І нам їх потрібно було здати. Так от для цього треба їхати в касу повернення, стояти там чергу, потім заповнювати від руки рулони туалетного паперу (для звичайних квитків цього не треба), вислуховуючи від касира та усієї черги "захотіли ви@#нутися і купили через Інет". Тіпо не можете як усі нормальні люди. На 4 квитки я витратив 40 хвилин часу і поматюкався з усіма навколо. А потім ще чекати мінімум місяць, поки прийдуть гроші (так сказали у касі).
Петя. Ти 100% правий, це безперечно легше казати, пока один раз не спробуєш.
(Ария, "Горящая стрела")

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#84 Повідомлення PT » 06 травня 2011, 10:48

Zuxel писав:
PT писав:
Це Іван написав про мій досвід. Я купив квитки з Воловця до Києва через Інтернет. І нам їх потрібно було здати. Так от для цього треба їхати в касу повернення, стояти там чергу, потім заповнювати від руки рулони туалетного паперу (для звичайних квитків цього не треба), вислуховуючи від касира та усієї черги "захотіли ви@#нутися і купили через Інет". Тіпо не можете як усі нормальні люди. На 4 квитки я витратив 40 хвилин часу і поматюкався з усіма навколо. А потім ще чекати мінімум місяць, поки прийдуть гроші (так сказали у касі).
Петя. Ти 100% правий, це безперечно легше казати, пока один раз не спробуєш.
Я здавав не раз квитки придбані через інтернет. Займає 15 хвилин. Касир і вся інша черга посилається в потрібному напрямку. Це проблеми Укрзалізниці а не твої.

Хоча звісно,нафіга
ви@#утися
і робити як роблять в цивілізованому світі..

Viola
Активний користувач
Контактна інформація:

#85 Повідомлення Viola » 07 травня 2011, 21:37

Ярослав в селі Сіневір - все в нормі.

Jarl
Активний користувач

#86 Повідомлення Jarl » 09 травня 2011, 16:00

Я вже в Києві.Пройшов по запланованому маршруту.Фінішував біля села Синевир.
Після походу залишилося багато враженнь,як позитивних так і негативних.
Мораль:побег от себя-это всегда в финале рваная срака.

Кровосток - Деревня

Stakhov Ivan
Активний користувач

#87 Повідомлення Stakhov Ivan » 09 травня 2011, 21:15

Jarl писав:Я вже в Києві.Пройшов по запланованому маршруту.Фінішував біля села Синевир.
Після походу залишилося багато враженнь,як позитивних так і негативних.
Так розкажи ж нам як ти дійшов?Як ти ту жопу минув?

Viola
Активний користувач
Контактна інформація:

#88 Повідомлення Viola » 09 травня 2011, 21:58

Для тих хто купляв ковбасу варено-копчену Салямі мисливська - краще таку не купляти - у неї малий термін придатності 15 діб!!!!!, і остання доба 6 травня минула. (Ярослав доніс назад).
В походи зазвичай купляють сировялену - взагалі таку тверду - по типу Салямі, але справжнього солямі))

Zuxel
Сибиряк
Контактна інформація:

#89 Повідомлення Zuxel » 10 травня 2011, 00:18

Viola писав:В походи зазвичай купляють сировялену - взагалі таку тверду - по типу Салямі, але справжнього солямі))
Вперше чую :shock: Я в усі походи купляв, купляю і буду купляти напівкопчену, бо вона мені подобається і я знаю з чого її роблять. А взагалі я краще буду робити м'ясо в салі або просто сушене м'ясо. Досить легко робити і дуже смачно.
(Ария, "Горящая стрела")

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#90 Повідомлення Chogory » 10 травня 2011, 23:48

Zuxel писав:
Viola писав:В походи зазвичай купляють сировялену - взагалі таку тверду - по типу Салямі, але справжнього солямі))
Вперше чую :shock: Я в усі походи купляв, купляю і буду купляти напівкопчену, бо вона мені подобається і я знаю з чого її роблять. А взагалі я краще буду робити м'ясо в салі або просто сушене м'ясо. Досить легко робити і дуже смачно.
Не знаю що таке напівкопчена. Але знаю що в походи береться виключно сиро-копчена. Зазвичай це салямі чи московська. Виключення становлять зимні походи і ПВД на два дні, там ніщо не встигне зіпсуватися. А в походах варено-копчена, варена і т.д. псується на третій день, якщо погода тепла. Конкретний приклад варено-копчені мисливські ковбаски, які зіпсувались в Карпатах 2 к.с. на третій день.

Відповісти