Імхо, є три глобальних чесних варіанти світогляду :
а) Казати що в Україні нормально і ніфіга не робити
б) Казати що в Україні галімо і шукати можливість емігрувати
в) Казати що в Україні галімо і пробувати щось зміни
Якщо людина каже що в Україні галімо, а сама ніфіга не робить аби змінити - значить ця людина балабол та отхоботок.
Змінювати можна різним чином - від діяльності в рамках різних ГО (екологічні,Дорожний Контроль,УкрЯма і так далі) до наприклад кооперації з сусідами по утриманню прибудинкової території чи відлову наркоманів на районі. І ця діяльність,якщо робити щось послідовно і шарячи дає ефект,хоча звісно не такий великий як ти розраховуєш спочатку.
Інший варіант щось змінювати, який не вимагає великих затрат часу та ресурсів, - це регулярно ходити на вибори і ходити на мітинги та акції протесту. Казати що це нічого не міняє тупо - у нас є приклади 2004 року, а з свіжого - навіть в Росії Навального випустили з тюряги на наступний день після того як зібралось 20 000 людей. Коли на вулиці більше 20 000 людей влада завжди починає очкувати, бо дубинками можна розігнати 10 000, а от 100 000 можна силою зігнати з площі лише за допомогою танків та кулеметів.
Також в корні невірна позиція " всі політики однакові,їм аби рубати бабло". Наприклад я особисто знаю одного нардепа, який офігенно допомогає нам і взагалі дуже чудова людина. А таких в Раді десятки. А на місцевому рівні - взагалі дофіга нормальних нардепів. Також, якщо попрацювати активно в якийсь галузі, ти розумієш що і в виконавчій владі багато адекватних чуваків. От наприклад ми зараз хоботимо один проект з міністерством і не можемо його до кінця доробити не тому що міністерство козли, а тому що в нашій ГО не вистачає чуваків для цієї роботи.
Звісно, за один день нічого не зміниться все і відразу. Мудаків дофігіща, як у владі,так і в опозиції. І проблем багато, і вони глобальні. Але якщо сидіти дома і ніфіга не робити - то не зміниться взагалі.
Тут тема ж взагалі, яка стосується всіх - євроінтеграція. Будь-який,хто був в Європі (Польща,Чехія і так далі) бачить різницю не в наш бік. Може Варшава не набагато крутіша чим Київ,але порівняйте хоча б дороги та рівень зарплат в райцентрах. От наприклад де в Чорткові можна знайти роботу на 500 євро?). І асоціація з ЄС - це перший крок до цього.
Тому я дуже дякую всім хто прийшов сьогодні, нагадую що так само мітинг буде завтра ввечері, а в неділю збір на 12.00 біля памятника Тарасу Шевченко!
Сподіваюсь, явка членів турклубу буде більша. Бо от я памятаю в усіх тріпах та ПВД народ критикує дороги