Сплав пройшов не так як очікувалось але я задоволений . Дуже корисно в плані досвіду, як для мене так і для групи.
З основних висновків :
1) Навіть на матрасний сплав треба мінімальна кількість членів клубу чи перевірених людей
2) При наявності великої кількості людей які йдуть в перший раз треба додатково попереджати (якшо треба пливсти через чигіри з павуками - значить треба пливсти, якщо треба пливсти коли лупашить дощара - значить треба пливсти, якщо треба чекати - значить треба чекати тощо)
3) При наявності великої групи треба брати з собою рупор і в нього матюкатись =)
4) Треба попереджувати новачків кого треба слухатись, а кого - не треба
5) Навіть у самому (теоретично) матрасному сплаві може виникнути якась жесть
Бо у нас вийшло, що група,де люди окремо по собі є адекватними та класними , приймає "колективним розумом" (за відсутності керівника) якісь абсолютно неадекватні рішення,слухається людей які абсолютно не орієнтуються в ситуації тощо. При тому що була чітка вказівка від керівника (чекати) та був телефонний звязок зі мною (можна було б спитати,або хоча б попередити про своє рішення).
Також маршрут визначає тільки керівник, і якщо ви бачите що адміральска байда зайшла в ліс шукати прохід в старицю - то треба йти за нею. Для тих,хто не хотів плавати між деревами з павуками та чигирями була команда чекати біля першої хати (першого місця де буде гарантована зустріч байд які йдуть руслом,з байдами які йдуть старицями). Внаслідок її ігнорування виникли непотрібні конфлікти, а також не вийшло нормально зустрітись з однією людиною, яка нагоняла заради нас зайві 40 км машиною туди-сюди вздовж річки.
А в решті всі молодці,нормально погребли під жорстким дощем =)
Щодо самого маршруту - так Десна виявилось неочікуванно мажорної! Через постійні дощі на останніх тижнях вода в Десні не спала і заплава досі затоплена. Майже всі стариці є ходибельними. В них дуже мажорно - треба плавати серед дерев ( при нормальній течії це прикольний слалом), продиратись через завали. На затоплених луках квітнуть півники болотні та купа інших квітів,багато пташок тощо. Шкода що крім мене та Діми цього ніхто не зацінив

Основне ж русло доволі одноманітне хоча в деяких місцях дуже мажорно.
Завдяки дощу було понт народу,з туристів бачили лише комерців на Щуках-4 з маршрутом 25 км за 2 дні
З стоянками по високій воді проблема, в деяких місцях все нафіг затоплено і немає де стати навіть на привал, не те що намет поставити
Пройшли ми 70 км, при цьому (як на мене) особливо не напрягаючись, в другий день на антистапель зупинились в 12.30, в перший день більше втичили на березі аніж пливли. Тому вломити 200 км за два дні імхо більш ніж реально.
По грошам вийшло 250 грн ,серед яких 10 екозбору на Міжрічинський та 50 збору з нечленів клубу за байди.
Чекаємо фоток від Діми та інших =)