Десна, Смолин-Остер,1-2 червня

Повідомлення
Автор
PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

Re: Десна, Смолин-Остер,1-2 червня

#16 Повідомлення PT » 28 травня 2013, 08:29

Чекаю завтра в турклубі на 19.30 на запаковку! Афіні та Стрею (з+1) можна не приходити,для інших бажано таки прийти :) Це все буде в приміщенні турклубу, Пятигірська 4! (схема як йти http://gryada.org.ua/turklub-gryada).

Також прохання тим хто не закидав ще 100 грн зробити це або в середу при зустрічі, або на картку ПриватБанку 5577212702940266 Картушин Алексей Юрьевич.

І ще,на всяк випадок, хочу додатково написати,т.як сюди записалось багато новачків.

У нас турклуб, а не турфірма, тому відповідно всі будуть хоботитись по зборці байд, приготуванні їжи, миттю казанків.
Також ми будемо пливсти і зацінювати цікаві місця, а не матрасити, тому якшо щось не встигнемо по маршруту (наприклад будемо дуже довго збиратись, втичити, купатись, ходити в село за пивком тощо), то в неділю зробимо ранній підйом, а я ще при цьому можу співати пісні гурту "Лєсоповал" та матюкатись =)

Але це я так лякаю, насправді все буде круто :mrgreen:

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#17 Повідомлення PT » 30 травня 2013, 19:58

Через деякі обставини у нас зараз деякі проблеми з маршруткою. Тому точний час виїзда та місце буде написано завтра вранці. Інформація про виїзд о 18.30 з Героїв вже не актуальна! Якщо що, дзвоніть мені 095 255 33 22.

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#18 Повідомлення PT » 31 травня 2013, 10:11

Збір сьогодні на 18.45 на м.Академістечко! Нагорі, на зупинці тролейбуса номер 39 в бік Борщаги. Хто хоче,може сісти в Вишгороді перед дамбою о 19.20!

http://maps.yandex.ua/?ll=30.355668%2C5 ... 3923185829

Stray
Активний користувач

#19 Повідомлення Stray » 02 червня 2013, 19:03

Норм так. Люди на необитаемых островах, дождь как в каких-то джунглях. И комары. 100500 на м^2. Даже Петя сказал что комаров дофига, а это значит что точно дофига.
Это был очень странный лес. Сначала я ходил за грибами. Потом они за мной...
исус расия водка!

Komar
Користувач

#20 Повідомлення Komar » 03 червня 2013, 09:05

Хлопці, я короткозорий, подивіться будь ласка,з цього горбочка, чи є там суходол.
Так, так - є, дядьку. І ви вважаєте, що я дойду до села? Так, звісно, дойдете. Там стовби - значить село. Дякую, хлопіці, все рівно в мене вибір невеликий.
Автора не пригадаю

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#21 Повідомлення PT » 03 червня 2013, 09:45

Сплав пройшов не так як очікувалось але я задоволений . Дуже корисно в плані досвіду, як для мене так і для групи.

З основних висновків :
1) Навіть на матрасний сплав треба мінімальна кількість членів клубу чи перевірених людей
2) При наявності великої кількості людей які йдуть в перший раз треба додатково попереджати (якшо треба пливсти через чигіри з павуками - значить треба пливсти, якщо треба пливсти коли лупашить дощара - значить треба пливсти, якщо треба чекати - значить треба чекати тощо)
3) При наявності великої групи треба брати з собою рупор і в нього матюкатись =)
4) Треба попереджувати новачків кого треба слухатись, а кого - не треба
5) Навіть у самому (теоретично) матрасному сплаві може виникнути якась жесть

Бо у нас вийшло, що група,де люди окремо по собі є адекватними та класними , приймає "колективним розумом" (за відсутності керівника) якісь абсолютно неадекватні рішення,слухається людей які абсолютно не орієнтуються в ситуації тощо. При тому що була чітка вказівка від керівника (чекати) та був телефонний звязок зі мною (можна було б спитати,або хоча б попередити про своє рішення).

Також маршрут визначає тільки керівник, і якщо ви бачите що адміральска байда зайшла в ліс шукати прохід в старицю - то треба йти за нею. Для тих,хто не хотів плавати між деревами з павуками та чигирями була команда чекати біля першої хати (першого місця де буде гарантована зустріч байд які йдуть руслом,з байдами які йдуть старицями). Внаслідок її ігнорування виникли непотрібні конфлікти, а також не вийшло нормально зустрітись з однією людиною, яка нагоняла заради нас зайві 40 км машиною туди-сюди вздовж річки.

А в решті всі молодці,нормально погребли під жорстким дощем =)

Щодо самого маршруту - так Десна виявилось неочікуванно мажорної! Через постійні дощі на останніх тижнях вода в Десні не спала і заплава досі затоплена. Майже всі стариці є ходибельними. В них дуже мажорно - треба плавати серед дерев ( при нормальній течії це прикольний слалом), продиратись через завали. На затоплених луках квітнуть півники болотні та купа інших квітів,багато пташок тощо. Шкода що крім мене та Діми цього ніхто не зацінив :( Основне ж русло доволі одноманітне хоча в деяких місцях дуже мажорно.

Завдяки дощу було понт народу,з туристів бачили лише комерців на Щуках-4 з маршрутом 25 км за 2 дні :mrgreen:
З стоянками по високій воді проблема, в деяких місцях все нафіг затоплено і немає де стати навіть на привал, не те що намет поставити :)

Пройшли ми 70 км, при цьому (як на мене) особливо не напрягаючись, в другий день на антистапель зупинились в 12.30, в перший день більше втичили на березі аніж пливли. Тому вломити 200 км за два дні імхо більш ніж реально.

По грошам вийшло 250 грн ,серед яких 10 екозбору на Міжрічинський та 50 збору з нечленів клубу за байди.

Чекаємо фоток від Діми та інших =)

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#22 Повідомлення PT » 03 червня 2013, 09:51

Komar писав:Хлопці, я короткозорий, подивіться будь ласка,з цього горбочка, чи є там суходол.
Так, так - є, дядьку. І ви вважаєте, що я дойду до села? Так, звісно, дойдете. Там стовби - значить село. Дякую, хлопіці, все рівно в мене вибір невеликий.
Тут основна помилка в тому що не треба було пливсти в якесь міфічне село по лівому березі. На карті чітко видно що воно не підходить під берег. Якби я був на місці, то по-любомум б пробував допливсти (чи дойди) в село яке на правому березі і яке було видно.

Komar
Користувач

#23 Повідомлення Komar » 03 червня 2013, 09:54

Будем искать, как в рекламе.
Спочатку обстежити косу. Вздовж метрів 50. З одного боку глибоко, з друго - трава над водою. Надія на присутніст дна. Погода ще, - песимістична.
Автора не пригадаю

Komar
Користувач

#24 Повідомлення Komar » 03 червня 2013, 11:31

Оглянув поверхню води і по верхівкам затонулої трави та очерету вибрав напрям- у сподіванні, що там глибина найменша.
15-20 хвилин по щиколотку, 15-20 хв. по коліна, потім по пояс. По груди. А до наступної коси ще 100-200 метрів. Пливу. Рюкзак тягну за собою. Він деякий час тримається на плаву. Навіть дивно. Поступово набираючи воду, починає вже тягнути мене під воду. Кинути барахло,- якость така думка не приходить в голову. І чомусь не відчуваш реальності буття. Згадуєо фільм про Чапаєва, тягнеш його однією рукою, а другою гребеш. Клята вітрівка працює негативним водяним якорем.
Вже втрачаючи надію разом з рюкзаком, - віддчуваєш грунт під ногами.
Автора не пригадаю

Afina
Активний користувач

#25 Повідомлення Afina » 03 червня 2013, 11:51

1. Адміральска байдарка перед тим як звернути кудись в чигирі чомусь йшла останньою (ніхто й не помітив куди саме і коли вона повернула), замість того, щоб вийти на перед, обматюкати, і повести, куди планувалось.
2. Телефонні вказівки типу шукати міфічну хату в підтопленому селі, чекати 3-4 години та пливти в непогоду далеко назад (бо там хтось має з кимось зустрітись) за умов тривалої фізичної відсутності особи керівника, на мою думку, не виглядали адекватними.
В винекненні конфліктів мабуть всі постарались.. Погода також :)
Загалом ПВД вийшов цікавим.

Komar
Користувач

#26 Повідомлення Komar » 03 червня 2013, 12:07

Afina писав:1. В винекненні конфліктів мабуть всі постарались.. Погода також :)
Загалом ПВД вийшов цікавим.
Дуже цікавим.Головне, що немає ні госпітальних ні безповоротніх втрат. А зявився новий досвіт та висновки з яскравими спогадами.
Що нас не вбиває...
Автора не пригадаю

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#27 Повідомлення PT » 03 червня 2013, 12:23

1. Була чітка установка що я йду першим. Її чомусь всі проігнорували і йшли першим,навіть не роблячи спроб нас почекати. Ми могли наздогнати та обігнати,але в такому випадку ми б не зайшли в саму цікаву старицю на маршруті. А маршрут у нас планувався саме через стариці. Тому я вирішив йти в старицю, а решті байд по телефону передав чітку команду де треба нас чекати. Наприклад на Донці,де були аналогічні ситуації , всі чекали поки я та Борткевіч перевіряли стариці на ходибельність.

2. Неадекватною була команда пливсти назад ( це я визнаю, в той момент я був готовий всіх вбити :mrgreen: )
А от чекати нас біля опори ЛЕП на правому березі - цілком адекватною. Там високий незатоплений берег,можна вийти на берег, в 1.5 км знаходиться центр села Морівськ де можна купити все що треба. Інша справа, що деяким байдаркам ,напевно, стало впадло перепливати з одного берегу на інший.

У будь-якому випадку, керівник сплаву завжди правий і команди треба виконувати,а потім вже розбиратись правильні вони чи ні. І якщо керівник дає дебільні неадекватні команди то просто в наступний раз з ним не йти) Або як мінімум повідомляти по телефону про свої вчинки, бо ми 15 хвилин тупо стояли під ЛЕП пробували набирати всі можливі номери.

І на всяк випадок, ще раз повторюсь - особисто я претензій ні до кого немаю, всі показали себе добре і якби було хоча б ще пара членів клубу то все було б без проблем.

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#28 Повідомлення PT » 03 червня 2013, 12:29

Взагалі розбор польотів штука завжди потрібна, аби уникати помилок у майбутньому)

Komar
Користувач

#29 Повідомлення Komar » 03 червня 2013, 12:46

Виходиш на чергову косу, як на дарунок долі. Ширина її як і решти 5-8 метрів і вздовж 50-70. Росте декілька дерев. Суходолу майже нема. Вона виступає над водою см.15-20. Ейфорія поступово стихає і насувається реальність. Постійно йде дощ. Через рюкзак засвітився самовільно ліхтарик. Не можу його вимкнути бо напевно вода його закоротила. Це добре, що щось працює, але дратує, що при продажу казали що він водостійки. Виймаю батарейки – тоді перестає світити. Телефон після купання замість привітання видає лиш якісь матюки. Розвішую на дереві під дощем спальник, намет, решту речей. По перше стече вода, а по друге можливо хтось помітить.
Є сірники, але немає найменшої надії розвести багаття під дощем. Неймовірно трусить і тіліпає. Але паніки, як на диво, немає. Поки немає.
Автора не пригадаю

Stray
Активний користувач

#30 Повідомлення Stray » 03 червня 2013, 13:07

PT писав: Пройшли ми 70 км, при цьому (як на мене) особливо не напрягаючись,
Прошли примерно одинаково в первый и второй день, или в какой-то из дней был больше километраж? По ощущения в второй день дали больше.
Это был очень странный лес. Сначала я ходил за грибами. Потом они за мной...
исус расия водка!

Відповісти