Карпати 2011 піший 1-2 к.с.
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Контактна інформація:
Re: Карпати 2011 піший 1-2 к.с.
Похід вдавсь. Було дуже цікаво. Навіть не знаю, чи залишилась частина мене в Карпатах, чи то частина Карпат залишилась в мені. Дякую Славі за організацію. Вперше бачив квіти крокуси що перебороли сніг та холод, засніжені схили гір, хмари що стеляться молочними ріками десь далеко знизу, стрункі та високі смереки, ліс в якому здається ніхто ніколи не ходив і от от зустрінеш героїв старих казок. А повітря яким хочетьс дихати ще і ще. А дивовижні краєвиди які не забуду ніколи. Можна писати довго, проте це лише сухі слова, таке потрібно побачити хоч раз в житті
Дякую за похід, дякую за те що взнав чудових людей!
Дякую за похід, дякую за те що взнав чудових людей!
Коли будуть фоти народ, Ваня?
- Stakhov Ivan
- Активний користувач
Будуть)Їх треба розібрати трохи.Часу нема.Вже коли в Америці буду,тоді скинуkasandra писав:Коли будуть фоти народ, Ваня?

03.05.2011-старт об 11:00 з "коша" під г. Чорна клива-траверс г. Чорна Клива по південно-західному схилу(схил весь в жерепу, снігу по коліно і по яйця, місцями снігу не має(але від цього не легше)-ходіть по стежкам на хребті)-г. Русська-г. Братківська-г. Гропа-г.Дурня-став на стоянку о 21:30 висота 1410м.Галявина на стежці є дрова.Цілий день було без опадів.Через те що йшов по мокрому снігу в ботах була вода.Гаряча вечеря.Сон.
04.05.2011-встав о 6:00.Гарячий сніданок.Вихід о 7:30.Хмарно.Короткочасні дощі.-траверс г. Пантир(вирішив обійти гору-збився зі стежки-хащі
- через півгодини знову стежка-далі частіше дивлюсь на трек по жпс
)-перевал Легіонів-вихід на хребет Тавпіширка(хмари -видимість 20м)-г. Талпич-став на стоянку о 21:00 недоходячи до урочища Пекло погодився на запрошення випити чаю і став разом з групою з Харкова(гарні люди нагодували,напоїли чаєм,поспілкувалися).Виявилося що серед "запрошених" крім мене було 2 брати що йшли частково по моєму маршруту.Обидва навчаються в Киеві.Один з братів,Любомир тренується в т.к. Глобус у Л. Трегубової.
05.05.2011-встав о 6:00.Гарячий сніданок.Вихід о 7:30 з братами-г.Мала Сивуля- г. Велика Сивуля-г. Лопушна- г. Боревка-полонина Погар- г. Мала Боревка-г.Ігровець(до вершини було декілька метрів -не заходив)-г. Висока.(Брати "лосі"- постійно їх наздоганяв.)-стали о 18:00 біля туристичного притулку що на спуску з хребта (гарний будиночок-сухий ,"буржуйка",дерев*яний настил для сну).Там вже були "матрацники" з Москви і їх місцевий знайомий чи родич.Вдень було хмарно з проясненнями і місцями сніг."Тільки ми розмістилися в хаті -повалив снігопад.Вмить насипало більше 10 см снігу-зима

06.05.2011-встав о 5:30.Гарячий сніданок.Вихід о 6:30.З братами розпрощався-їм на автобус з Осмолоди в сторону Хуста.Я в своєму темпі спустився з хребта перешов р. Лімниця по канатному мосту(прикольно)-дійшов до русла р.Котелець і по дорозі вздовж річки вгору(на схилах багато вирубок на дорозі брудно- не приємно)-далі дорога і вирубки закінчуються і йде стежка(довкола краса)-біля г. Грофа тур. притулок (добротний будинок з 2-ма кімнатами на 1-му поверсі і на горищі ще є 1 точно(не піднімався),цегляна піч, макарони на поличках...
)-г.Паренки(вся в снігові
)-г. Мала Попадя-спуск по західному схилу,жереп,каміння:twisted: (звичне для Горган явище
)-став затемна близько21:00 на галявині що на стежці,довкола нідуші,тихо,бачив чи то дрохву чи то глухаря(птах завбільшки з індика),сліди великого птаха бачив як на хребті так і на схилі г..Мала Попадя(певно що цього птаха сліди).Дрова ,вода були.Поїв гарячого.Сон.
07.05.2011-встав о 8:30(минулий день був важким- висипався) довкола килим зі снігу,палатку засипало
,сніданок сухий з крижаною водою
.Вийшов напочатку 10-ї -стежку засипало йду по жпс-нижче йду восновному по лісовим дорогам аж до р. Озерянка-далі вздовж русла по грунтовій дорозі.За день бачив 5 орлів, одного на відстані 15м.Погода - хмари, сніг.По дорозі бачив багато цікавого-Музей сплаву,стару дерев*яну дамбу,хутір Синевір(добра бабуся пригостила карпатським молоком - смакота),доречі вода у верхів*ях р. Озерянка визнана найчистішою в Європі.Заночував на посту у 2х ліснитків що на повороті на с. Синевир.Враження від них негативне("нащо ти в гори ходиш ,краще побухай з нами",набухалися забули як мене звати
,і т.п.)-п*яне бидло.Висновок- від місцевих треба морозитися
08.05.2011-вихід 4:30-в 6:00 я вже був у с. Синевир, в 6:15 я вже( за 5 грн) їхав на автобусі в смт. Межигір*я-з смт. Межигір*я автобусом (за 11,20грн.) доїхав автобусом до смт. Воловець. Об 11.00 вже грівся на сонечку на схилі однієї з гір. Весь день було сонце. На вокзалі зустрів групу туристі та двох велосипедистів з Києва, котрі їздили на вихідних по горах. Сів у потяг. І о 19.20 виїхав до Києва як і очікувалося
Походом задоволений на 500%
:пройшов маршрут до кінця; гори,стрімкі річки,незаймані ліси,чисте повітря,кришталева вода-все просто супер.
В Карпати повернусь обов*язково.Але не на мокрий сніг
.Хочу взимку на Чорногірський хребет + Свидовецький.Або в лижний похід.
04.05.2011-встав о 6:00.Гарячий сніданок.Вихід о 7:30.Хмарно.Короткочасні дощі.-траверс г. Пантир(вирішив обійти гору-збився зі стежки-хащі

05.05.2011-встав о 6:00.Гарячий сніданок.Вихід о 7:30 з братами-г.Мала Сивуля- г. Велика Сивуля-г. Лопушна- г. Боревка-полонина Погар- г. Мала Боревка-г.Ігровець(до вершини було декілька метрів -не заходив)-г. Висока.(Брати "лосі"- постійно їх наздоганяв.)-стали о 18:00 біля туристичного притулку що на спуску з хребта (гарний будиночок-сухий ,"буржуйка",дерев*яний настил для сну).Там вже були "матрацники" з Москви і їх місцевий знайомий чи родич.Вдень було хмарно з проясненнями і місцями сніг."Тільки ми розмістилися в хаті -повалив снігопад.Вмить насипало більше 10 см снігу-зима

06.05.2011-встав о 5:30.Гарячий сніданок.Вихід о 6:30.З братами розпрощався-їм на автобус з Осмолоди в сторону Хуста.Я в своєму темпі спустився з хребта перешов р. Лімниця по канатному мосту(прикольно)-дійшов до русла р.Котелець і по дорозі вздовж річки вгору(на схилах багато вирубок на дорозі брудно- не приємно)-далі дорога і вирубки закінчуються і йде стежка(довкола краса)-біля г. Грофа тур. притулок (добротний будинок з 2-ма кімнатами на 1-му поверсі і на горищі ще є 1 точно(не піднімався),цегляна піч, макарони на поличках...

07.05.2011-встав о 8:30(минулий день був важким- висипався) довкола килим зі снігу,палатку засипало

08.05.2011-вихід 4:30-в 6:00 я вже був у с. Синевир, в 6:15 я вже( за 5 грн) їхав на автобусі в смт. Межигір*я-з смт. Межигір*я автобусом (за 11,20грн.) доїхав автобусом до смт. Воловець. Об 11.00 вже грівся на сонечку на схилі однієї з гір. Весь день було сонце. На вокзалі зустрів групу туристі та двох велосипедистів з Києва, котрі їздили на вихідних по горах. Сів у потяг. І о 19.20 виїхав до Києва як і очікувалося

Походом задоволений на 500%

В Карпати повернусь обов*язково.Але не на мокрий сніг

Мораль:побег от себя-это всегда в финале рваная срака.
Кровосток - Деревня
Кровосток - Деревня
Да... интересный вышел у вас поход. Вчера тоже вернулся из Горган. Мы прошли часть вашего маршрута, с. Быстрица - Довбушанка - малый Горган - Синяк - Хомяк - с. Татаров. В этом направлении выходит удобнее в плане транспорта. Весь поход у нас занял только два дня, в 5 утра выехали из Франковска, и в 6 вечера на следущий день были уже дома. Снега не было вообще, только небольшии снежник кое где по дороги ... С Довбушанки смотрели хребет Братковской-Черной Клевы, там уже тоже снега не много осталось, и сейчас там будет намного проще пройти
И как вы добирались до с. Быстрица, выезжали из с.Татров?.Sanja писав:с. Быстрица - Довбушанка - малый Горган - Синяк - Хомяк - с. Татаров. В этом направлении выходит удобнее в плане транспорта.
На сколько я зная, самый простой способ добраться в Быстрицу - это маршрутка из Надворной. Мы ехали именно так. От Фраковского ж.д. вокзала на Надворную автобусы ездят каждые 30 минут. В Надворной надо пройти пять минут от того места где обычно останавливаются автобусы, маршрутки на Быстрицу ездят с этого места. Точного расписания нигде нет. Первая уходит в 6.50 утра, но на нее нереально успеть с поезда. Следующая, кажется, уже ближе к 10...
- Kelmin
- Активний користувач
- Контактна інформація:
А из Татарова как лучше, а главное быстрее и надежней?
- Zuxel
- Сибиряк
- Контактна інформація:
Все рівно треба їхати у Надвірну (дизелем або бусом), бо через неї проходить дорога. А там шукати щось на Бистрицю.
Движение стало смыслом жизни...
(Ария, "Горящая стрела")
(Ария, "Горящая стрела")
Из Татрова во Франковск или куда?Kelmin писав:А из Татарова как лучше, а главное быстрее и надежней?
- Kelmin
- Активний користувач
- Контактна інформація:
да во Франык. группа из 8-9 человек, так что шанс влезть в одну проходящую маршрутку ничтожен, а электричка вроде там не частое удовольствие...
если снимать бусик то выйдет где-то 650 грн...
может есть еще какие-то варианты?
п.с. Sanja, куда-то делась с форума тема про твой поход в горганы, а то как-то не удобно, вроде бы как в чужой
может есть еще какие-то варианты?
п.с. Sanja, куда-то делась с форума тема про твой поход в горганы, а то как-то не удобно, вроде бы как в чужой

- Zuxel
- Сибиряк
- Контактна інформація:
Там проходять всі буси з Верховини, Буковеля та Рахова. Десь кожні 20-30 хв.
Дизель іде вдень (11.00) і ввечері (17.40).
За 4 рази коли ми звідти виїжджали не було жодних проблем. Групами по 3-4 людини.
Дизель іде вдень (11.00) і ввечері (17.40).
За 4 рази коли ми звідти виїжджали не було жодних проблем. Групами по 3-4 людини.
Движение стало смыслом жизни...
(Ария, "Горящая стрела")
(Ария, "Горящая стрела")
Выбраться оттуда вообще не проблема, даже для группы из 8-9 человек. Спуск с Хомяка заканчивается недалеко от поворота на Буковель, так что все автобусы из Поляницы (Буковель) из с Яблуницкого перевала (Ясыня, Рахов ...) там проезжает. Те что с Буковели летом обычно ходят полу пустыми. Если первым будет не прямой автобус до Франковска, можно доехать до Надворной, а оттуда уже во Франковск. Мы словили прямой автобус буквально через 3 минуты как вышли на трассу.Kelmin писав:да во Франык. группа из 8-9 человек, так что шанс влезть в одну проходящую маршрутку ничтожен, а электричка вроде там не частое удовольствие...
может есть еще какие-то варианты?:oops:
Тема прошла в Архив:Kelmin писав: п.с. Sanja, куда-то делась с форума тема про твой поход в горганы, а то как-то не удобно, вроде бы как в чужой
http://gryada.org.ua/forum/viewtopic.php?f=25&t=902
- Kelmin
- Активний користувач
- Контактна інформація:
Спасибо а ответы!!! Большое спасибо за оперативность!!!))
На этих выходных 20-22 хочу пойти туда... (Быстрица-Татаров), но 5 из 9 человек ни разу не ходили.. я вообще не знаю есть ли у них представление что такое поход (хоть и не трудный совсем) и не путают они его с пикником (((
Боюсь чтобы не повторился печальный опыт группы Zuxelя, а точнее по пункту "несумісність групи"...
а еще я хочу спускаться не сразу в Татаров, а через водопад Гук. Кто знает, есть ли там какие-то засады?
На этих выходных 20-22 хочу пойти туда... (Быстрица-Татаров), но 5 из 9 человек ни разу не ходили.. я вообще не знаю есть ли у них представление что такое поход (хоть и не трудный совсем) и не путают они его с пикником (((
Боюсь чтобы не повторился печальный опыт группы Zuxelя, а точнее по пункту "несумісність групи"...
а еще я хочу спускаться не сразу в Татаров, а через водопад Гук. Кто знает, есть ли там какие-то засады?
Самая большая проблема, скорее всего будет на спуске/подъеме на Довбушанку, если до этого там небыли. Там вообще нет туристических троп и нормальной маркировке, а те что есть не всегда правильно обозначены на картах.
Водопад Гук, я про такой не слышал, это то который Женецький?
Водопад Гук, я про такой не слышал, это то который Женецький?