Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

Повідомлення
Автор
Andri
Активний користувач
Повідомлень: 36
З нами з: 24 вересня 2010, 18:12
Звідки: Київ

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#61 Повідомлення Andri » 15 липня 2011, 08:15

Maidrax писав:Пишіть, хто не п"є, половину пива планую взяти в п"ятницю на подільському пивзаводі (живе світле), решту звичайного в літровій тарі.
п'ю, подільське - геніальна ідея, якщо буде змога - бери і темне :D (і думаю що можна й більше ніж по 2л)

щодо аптечки - вчора забрав аптечку в Саші, аптечка доволі велика, барбітури там багато, але я абсолютно не розуміюся в медикаментах та їх призначенні (ну крім анальгіну, стрепсілсу і презервативів :) ) - тому нам потрібна людина яка згодиться бути похідним медиком, і я їй передам в суботу аптечку

іще нагадую що оскільки сплав по порогах потенційно травмонебезпечний, то однієї загальної аптечки буде недостатньо, тому кожному потрібна власна аптечка - перев'язочні матеріали, еластичний бинт, пластир, ну і щось в такому роді (знову ж таки - хто шарить напишіть що саме треба, бо я не шарю) + в кого з чим проблеми (алергії, сердечники і т.п.). Особисті аптечки потрібні тому що на 15 чоловік закупити перев'язочних матеріалів і не можливо і не розумно.

Аватар користувача
Maidrax
Брат Матроса
Повідомлень: 2557
З нами з: 25 вересня 2010, 15:08

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#62 Повідомлення Maidrax » 15 липня 2011, 08:21

Andri писав: тому нам потрібна людина яка згодиться бути похідним медиком, і я їй передам в суботу аптечку
Наче Марина на це все діло підписалась.

mika
Марина
Повідомлень: 199
З нами з: 01 листопада 2009, 17:27

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#63 Повідомлення mika » 15 липня 2011, 09:55

ок, давайте я буду медиком.

кожному потрібно буде взяти:
бактерицидних лейкопластирів - 10шт.
стерильний бинт - 1 шт.
лейкопл.на тканинній основі (в рулоні) - 1 шт.
еластичний бінт - 1 шт.
перекис водню, зеленка, трохи вати
і особисті ліки (у кого з чим проблеми)

Аватар користувача
Maidrax
Брат Матроса
Повідомлень: 2557
З нами з: 25 вересня 2010, 15:08

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#64 Повідомлення Maidrax » 15 липня 2011, 14:27

Оскільки побажань з приводу алкоголю не висловили лакі12, її +1 а також +1 кенс41 і Женя, то я беру 15 літрів. В найгіршому випадку буде чим зайнятись ввечері і по дорозі назад )


Аватар користувача
Maidrax
Брат Матроса
Повідомлень: 2557
З нами з: 25 вересня 2010, 15:08

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#66 Повідомлення Maidrax » 15 липня 2011, 20:20

PT писав: Виїзд в суботу о 7.00 з приміщення клубу ( http://gryada.org.ua/turklub-gryada.html) . Маршрутка буде їхати через метро Васильківська та Одеську площу.
Думаю, варто повторитись. В приміщення турклубу всі мужики, бажаючі допомогти вантажити плавзасоби прирулюють на 6.35, всі інші о 7.10 чекають нас на Амурській площі (м.Васильківська).
Мій та Пєтін телефони у всіх є.

Andri
Активний користувач
Повідомлень: 36
З нами з: 24 вересня 2010, 18:12
Звідки: Київ

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#67 Повідомлення Andri » 17 липня 2011, 23:32

Тренувальний виїзд вдався на славу, тренували все, і обноску, і проводку, і сплав по порогах на плавзасобах (всіх наявних), і оверкіль, і навіть рятувальні роботи :D
Особистий рахунок - пройдено Інтеграл на катамарані - 2р, Щуці - 1р, самосплавом - 3р; оверкіль - 3 шт; майже втоплена байда - 1 шт; обноска - 1 поріг; проводка - 2-3години; філософська розмова під зорями про вічне - 1
Звісно що не обійшлося без провтиків, але зрештою ми стаємо грамотнішими, і принаймні вода в нас була))

В цілому враження дуже позитивні, дякую за хорошу компанію, і місце в наметі :)
Востаннє редагувалось 18 липня 2011, 00:55 користувачем Andri, всього редагувалось 1 раз.

Аватар користувача
PT
Інформаційний наркоман
Повідомлень: 7628
З нами з: 23 лютого 2007, 20:08
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#68 Повідомлення PT » 18 липня 2011, 00:00

Незважаючи на низький рівень води тренування вдалось.

Потренували важливі елементи, роздуплитись чому деякі пороги можна йти на каркасних чому ні, поплавали на різних плавзасобах, потренували оверкіль байдарок. Щука то круто)

Так як пороги виявились майже непрохідними для каркасних байдарок, то ними ми пройшли лише пару перекатів та один раз "Інтеграл", решту порогів ми проводили. Саме тому, а також "табу" на пиво ,окрім вечора суботи, шкури та кості крім вуха одного шпангоута лишились цілими!

Дякую учасникам,особлива подяка Люді - без неї багато що у нас не вийшло б!

Рекомендації після сплаву :
1. ОБОВЯЗКОВО в порогах прокладати коремат під кості. У нас байдарки незважаючи на багатогодинну проводку з постійним човганням по каміню лишились ЦІЛИМИ!
2. Сандалі може добре підходять аби сплавлятись на катамарані чи надувних нетуристичних байдарках,але проводити каркасні байдарки в них - просто жесть.

Tristan
Користувач
Повідомлень: 22
З нами з: 17 вересня 2010, 14:57

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#69 Повідомлення Tristan » 18 липня 2011, 10:09

:kayak: :motor: :namet: ПВД - удался,полученные ощущения не променяю ниначто,благодарю всех за отличную компанию.

Аватар користувача
Maidrax
Брат Матроса
Повідомлень: 2557
З нами з: 25 вересня 2010, 15:08

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#70 Повідомлення Maidrax » 18 липня 2011, 11:38

Незважаючи на нефарт з рівнем води, тренувальний виїзд пройшов дуже корисно та насичено. Я думаю, що базовий водний досвід, здобутий його учасниками, дозволяє брати учать в походах практично будь-якими річками України за незначними винятками. Ми навчились читати по воді основні перешкоди, визначати траекторію проходження перешкоди, здійснювати проводку в складному кам"янисто-порожистому руслі, закріпили тактику дій при оверкілі в каркасній байдарці, дехто вдосконалив техніку греблі, а саме головне - ми побачили один з найкрутіших рівнинних порогів України та пройшли його по декілька разів на різних плавзасобах.

Мої найяскравіші враження від походу:
1. Двогодинне збирання "Трьох лосєй" за допомогою матюків, важких металевих предметів та грубої фізичної сили.
2. Проходження першого порогу на Щуці з Саньою Дметріком в колінній посадці. Дуже дурна ідея для засмічених камінням порогів =)
3. Проходження перекатів і порожків на вході в перший Мигійський на Таймені з попередньою розвідкою та визначенням траекторії.
4. Жестякова проводка першим Мигійським з течією, яка збиває з ніг і розвертає байдарку лагом, намагаючись розламати її об найближчий валун.
5. Оверкіль Сані Дметріка та його вираз обличчя після нього =)
6. Проходження останнього каскаду першого Мигійського на Щуці.
7. Вечірнє пиво та різнопредметний трьоп бухаючих пиво під схвальне (чи не схвальне?) мовчання не бухаючих =) В цілому це був самий безалкогольний з моїх походів, і в цьому є дуже багато позитивного досвіду.
8. Дуже красива гребля і панорама на виході з лівого рукава першого Мигійського. Крутість Люди і її каяка в проходженні жестякових зливів.
9. Інтеграл. Без коментарів, таких красивих порогів я ніколи не бачив.
10. Проходження Інтегралу на Щуці самотужки. В черговий раз переконався у всюдихідності Щуки.
11. Проходження Інтегралу на Таймені з Петром і Русичем. Це було нереально круто, лише після цього можна зрозуміти, яка ж матрасна хрень всі ці катамарани, рафти, щуки і т.д.
12. Рятувальний стрибок Роми під фортештевень Таймені. Оце я розумію страховка - ризикуючи власними костями, Рома не дав пошкодитись костям Таймені!
13. Проходження Інтегралу на Брудному кабані. Див. п.11 - абсолютно незлагодженою командою, при недосвідченому капітані, в 5 весел, ми не відчули жодних проблем в проходженні ледь не найскладнішого рівнинного порогу України.
14. Обличчя Трістана під час завершення самосплаву в Інтегралі =)

Деякі скромні орг.висновки (більше для себе):
1. Підготовка до більш-менш серйозного водного походу має включати збірку-розбірку каркасних байденей учасниками сплаву з паралельним інструктажем і перевіркою комплектності та цілісності.
2. При сплавах по річкам із звивистим руслом та відсутністю мобільного зв"язку між плавзасобами, не допускати розтягування групи.
3. При визначенні команд на плавзасобах необхідно в першу чергу виходити з складності маршруту на кожному з плавзасобів та досвіду членів групи, побажання членів групи треба враховувати в останню чергу.
4. Сандалі для річок з сильною течією і камінням в руслі підходять лише за умови, якщо вони надійно захищають пальці на ногах, не розмокають у воді, мають рельєфну та товсту підошву і міцно сидять на нозі. Окрім того, вони мають бути достатньо зручними для обносів. Особисто я в хлам роздовбав пальці як при проводках так і при обносах, бо каміння це зло. На спокійних річках, де ноги мочаться при причалюванні, відчалюванні і від води в байді, а обноси не пов"язані з стрибанням по камінню, сандалі в літню погоду цілком підходять.
5. Заборона на вживання пива аж до вечірньої стоянки цілком себе виправдовує в групах, де найдосвідченіші учасники схильні до вживання алкоголю. Це виключає купу помилок та ідіотських рішень, які приймаються виключно по п"яні, мінімізується кількість бравади по типу "ха, зараз пройдем цей галімий порожок", а в результаті - значно менше херяться плавзасоби.
6. Щука - незамінна байда при будь-яких сплавах на веслах по малій воді, якщо місце в каркасних байдарках дозволяє йти Щуці не навантаженою.
7. Проходження порогів на Щуці не складає серйозної проблеми для людини, мінімально знайомої з принципами керування байдаркою. Єдиною серйозною небезпекою можна вважати високі вали і сильні прижими а також традиційну схильність Щуки йти лагом в самий непідходящий момент. Щукою було 8,5 разів пройдено Інтеграл, при цьому тричі його пройшли з одною людиною в байді, решту - вдвох, всі інциденти вичерпались двома оверкілями (один з яких вже відбувся після проходження порогу), парою неприємних прижимів в непотрібних місцях і одним зносом в протилежний рукав.
8. При проханнях членів групи про допуск до проходження перешкод або виконання складних тренувальних вправ, необхідно забезпечити адекватну страховку, за неможливості забезпечення такої страховки - відмовляти учасникам.
9. За умови массового вимикання мобільних телефонів не допускати під час тренувальних стоянок розсередження членів групи по значній місцевості , зобов"язувати членів групи повідомляти про відлучення і встановлювати часові обмеження на такі відлучення.
10. При виникненні конфліктних ситуацій з малознайомими чи незнайомими членами групи, взятими через інтернет або по сумнівним рекомендаціям, вживати жорсткі методи впливу аж до пропозиції дострокового сходу з маршруту, позбавлення місця в плавзасобі чи маршрутці в Київ.


В цілому дуже дякую учасникам сплаву, Петру за два чудових дні, Люді за інструктаж, інформування, страховку і каяк, Андрію за дискусію біля вогнища, Ромі і Сані Дметрику за допомогу в підготовці до сплаву, окремо Ромі - за його стрибок під байдарку, Русічу за допомогу в критичній ситуації перед від"їздом і проходження Інтегралу на Таймені, Трістану та його дружині за позитивний туристичний настрій, психологічну стійкість і подарований турклубу коврик, Юлі за майбутні фотки, Марині за гармонізацію та стабілізацію загальної атмосфери, хлопцям, які йшли в перший день на катамарані - за те, що подужали цю жестякову проводку, мабуть це був просто капец. Також подяка тим дівчатам, які допомагали готувати їжу.

І взагалі цей похід остаточно підтвердив мою "водницьку" сутність, тому я маю твердий намір організовувати водні походи, здобувати необхідний організаційний та туристичний досвід, і робити це все хотілось би саме в рамках "Гряди".

Аватар користувача
PT
Інформаційний наркоман
Повідомлень: 7628
З нами з: 23 лютого 2007, 20:08
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#71 Повідомлення PT » 18 липня 2011, 12:01

Правильний пост. Згоден майже з усім. Головне зауваження : навантажена Щука все таки веде себе в порозі трохи по іншому,але в цілому дійсно як ти написав.

Аватар користувача
Кира
Активний користувач
Повідомлень: 563
З нами з: 19 травня 2008, 19:55
Звідки: Твердыня проклятого владыки.
Контактна інформація:

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#72 Повідомлення Кира » 18 липня 2011, 12:29

Maidrax писав:13. Проходження Інтегралу на Брудному кабані. Див. п.11 - абсолютно незлагодженою командою, при недосвідченому капітані, в 5 весел, ми не відчули жодних проблем в проходженні ледь не найскладнішого рівнинного порогу України.
Невелика ремарка. При доброму рівні води на Мігейських порогах та Інтегралі вали доволі високі і теча весь час хоче занести в Червоні ворота та на поворотах викинути на скали. Та і зачалитись з першого разу не завжди виходить.

Тому ці пороги (для катамарану) бувають реально матрасні та нудні, а буває і реально класний атракціон (де бажанно мати хоч трохи досвідченного капітана).

А взагалі не новина, що майже любий поріг на тереторії України можна пройти на каті з недозвіченною командою. От тільки різниця в чіткому проходженні всіх першкод та плаванні від камня до камня.
Востаннє редагувалось 18 липня 2011, 16:01 користувачем Кира, всього редагувалось 1 раз.
Мы осветили белый снег,
Трупами врагов,
Мы пропели над огнем,
Песни трех ветров.
Восславим Одину хвалу,
Идя морской тропой,
И Тюр погонит наш драккар,
Опять на смертный бой!

Аватар користувача
Maidrax
Брат Матроса
Повідомлень: 2557
З нами з: 25 вересня 2010, 15:08

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#73 Повідомлення Maidrax » 18 липня 2011, 13:00

Кира писав:
Maidrax писав:13. Проходження Інтегралу на Брудному кабані. Див. п.11 - абсолютно незлагодженою командою, при недосвідченому капітані, в 5 весел, ми не відчули жодних проблем в проходженні ледь не найскладнішого рівнинного порогу України.
Невелика ремарка. При доброму рівні води на Мігейських порогах та Інтегралі вали доволі високі і теча весь час хоче занести в Золоті ворота та на поворотах викинути на скали. Та і зачалитись з першого разу не завжди виходить.

Тому ці пороги (для катамарану) бувають реально матрасні та нудні, а буває і реально класний атракціон (де бажанно мати хоч трохи досвідченного капітана).

А взагалі не новина, що майже любий поріг на тереторії України можна пройти на каті з недозвіченною командою. От тільки різниця в чіткому проходженні всіх першкод та плаванні від камня до камня.
Ну да, всі мої думки стосуються низької води, в принципі маю бажання в наступному році сходити на Мигії ще раз але по високій. Перший поріг було б реально цікаво пройти на каркасній байді...

Аватар користувача
Русич
Кіборг
Повідомлень: 1002
З нами з: 03 квітня 2011, 16:45
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#74 Повідомлення Русич » 18 липня 2011, 17:39

Ну що, крутий виїзд вийшов.
Тренувальне завдання виконано, спортивне з обносами катамарану також.
Я ще колись думав і собі поплавати на рафтах на 2 дні. Тепер розумію що це тупо і нудно, от на Щуці круто, наче і надійно а все ж таки може бути і стрьомно.

Дякую усім за гарну компанію.
Дякую Андрію, за те, що поступився місцем в байдарці для проходження Інтегралу, дуже хотілося спробувати.
Лучше заслужить почет и не иметь его, нежели иметь его, не заслужив.

Аватар користувача
Кира
Активний користувач
Повідомлень: 563
З нами з: 19 травня 2008, 19:55
Звідки: Твердыня проклятого владыки.
Контактна інформація:

Re: Південний Буг, байдарки, 16-17 липня

#75 Повідомлення Кира » 18 липня 2011, 17:51

Русич писав:Я ще колись думав і собі поплавати на рафтах на 2 дні. Тепер розумію що це тупо і нудно
Два дні на рафті звісно нудно, якщо по Бугу плавати. Цілком згодний що на байдарках цікавіше (тим паче на каяці), та в захист рафту скажу те, що якщо вірно вибрати на ньому місце і пійти на класний поріг, то там підкидає в гору і колбасить так, що мало не здасться.
Мы осветили белый снег,
Трупами врагов,
Мы пропели над огнем,
Песни трех ветров.
Восславим Одину хвалу,
Идя морской тропой,
И Тюр погонит наш драккар,
Опять на смертный бой!

Відповісти