Похідна кухня
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Повідомлень: 55
- З нами з: 11 травня 2010, 10:37
- Звідки: смт. Корнин
- Контактна інформація:
Похідна кухня
Всім привіт!
В поході будь яка їжа заходить на раз. Свіже повітря та фізичні навантаження будь яку страву роблять смачною. Проте в нас вже є досвід який може урізноманітнити та зробити сніданки та вечері воістину божественними.
В темі пропоную ділитись випробуваними рецептами похідної кухні та кулінарними хитрощами.
В поході будь яка їжа заходить на раз. Свіже повітря та фізичні навантаження будь яку страву роблять смачною. Проте в нас вже є досвід який може урізноманітнити та зробити сніданки та вечері воістину божественними.
В темі пропоную ділитись випробуваними рецептами похідної кухні та кулінарними хитрощами.
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Повідомлень: 55
- З нами з: 11 травня 2010, 10:37
- Звідки: смт. Корнин
- Контактна інформація:
Re: Похідна кухня
Для мене є кілька принципів похідної кухні:
1) Їжа має бути легкою. Чим легший рюкзак, тим легше йти, тим менше навантаження на наші ніжки та суглоби;
2) Їжа має швидко готуватись. Чим швидше приготуємо, тим швидше можна буде відпочити, менше потрібно нести газу/збирати дров для багаття. Тобто або довше відпочивати, або більше ходових годин;
3) Їжа має бути калорійною та ситною. За день організм отримує гарну порцію екстремальних навантажень. Потрібно допомогти йому відновитись. Гарний відпочинок і гарна вечеря - це все що потрібно));
4) Результат має задовольнити найвибагливіших гурманів. Смачна та ситна страва = посмішка на обличчі і позитивні емоції. Що позитивно впливає на моральний стан учасників походу та додає гарних спогадів.
5) Гарячі страви зігрівають!!!! На вулиці холодно = готуємо гарячі страви
1) Їжа має бути легкою. Чим легший рюкзак, тим легше йти, тим менше навантаження на наші ніжки та суглоби;
2) Їжа має швидко готуватись. Чим швидше приготуємо, тим швидше можна буде відпочити, менше потрібно нести газу/збирати дров для багаття. Тобто або довше відпочивати, або більше ходових годин;
3) Їжа має бути калорійною та ситною. За день організм отримує гарну порцію екстремальних навантажень. Потрібно допомогти йому відновитись. Гарний відпочинок і гарна вечеря - це все що потрібно));
4) Результат має задовольнити найвибагливіших гурманів. Смачна та ситна страва = посмішка на обличчі і позитивні емоції. Що позитивно впливає на моральний стан учасників походу та додає гарних спогадів.
5) Гарячі страви зігрівають!!!! На вулиці холодно = готуємо гарячі страви
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Повідомлень: 55
- З нами з: 11 травня 2010, 10:37
- Звідки: смт. Корнин
- Контактна інформація:
Re: Похідна кухня
Готуючись до походу потрібно приготувати заготовки.
Для супів та каш гарно підходить зажарка з моркви. Моркву натираю на терці (можливо в когось є кухонний комбайн, на ньому буде швидше), а потім гарно зажарюю її на великій кількості олії. Солю, багато солю, щоб ця зажарка в поході зберігалась. Завершальним етапом на ситі/шумовці потрібно зцідити надлишки олії.
Єдине що не знаю, так це термін придатності такої заготовки. Принаймні в ПВД 3-5 днів ні разу не зіпсувалась. Якщо буде бажання у форумчан, то можна провести експеримент.
Для супів та каш гарно підходить зажарка з моркви. Моркву натираю на терці (можливо в когось є кухонний комбайн, на ньому буде швидше), а потім гарно зажарюю її на великій кількості олії. Солю, багато солю, щоб ця зажарка в поході зберігалась. Завершальним етапом на ситі/шумовці потрібно зцідити надлишки олії.
Єдине що не знаю, так це термін придатності такої заготовки. Принаймні в ПВД 3-5 днів ні разу не зіпсувалась. Якщо буде бажання у форумчан, то можна провести експеримент.
Востаннє редагувалось 24 березня 2017, 12:39 користувачем Alex@ndr, всього редагувалось 2 разів.
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Повідомлень: 55
- З нами з: 11 травня 2010, 10:37
- Звідки: смт. Корнин
- Контактна інформація:
Re: Похідна кухня
Мясо.
В похід нести тушло вважаю неприпустимою розкішшю. Аргументів багато. Як мала кількість того самого мяса в тушлі, так і велика кількість води та жиру. Поганий смак, слизняки жиру плаваючі в супові чи каші, не завжди приємний запах. Бє.....
Вихід є.
Мій світогляд змінив наш колега Zuxel, прекрасна людина і досвідчений турист. Це він вперше познайомив з заготовкою під назвою "МЯСО В САЛІ". Легше чим тушло, смачніше, мясніше, дешевше...
Можна брати як інгрідієнт для супів, каш, або просто на хліб з чаєм )
Рецепт не мій, з сайту турклуба "Глобус", але про це в наступних повідомленнях
В похід нести тушло вважаю неприпустимою розкішшю. Аргументів багато. Як мала кількість того самого мяса в тушлі, так і велика кількість води та жиру. Поганий смак, слизняки жиру плаваючі в супові чи каші, не завжди приємний запах. Бє.....
Вихід є.
Мій світогляд змінив наш колега Zuxel, прекрасна людина і досвідчений турист. Це він вперше познайомив з заготовкою під назвою "МЯСО В САЛІ". Легше чим тушло, смачніше, мясніше, дешевше...
Можна брати як інгрідієнт для супів, каш, або просто на хліб з чаєм )
Рецепт не мій, з сайту турклуба "Глобус", але про це в наступних повідомленнях
- Alex@ndr
- Активний користувач
- Повідомлень: 55
- З нами з: 11 травня 2010, 10:37
- Звідки: смт. Корнин
- Контактна інформація:
Re: Похідна кухня
Ремарка в тему:
Есть у вкуса и вторая важная особенность. Даже самая важная. Вкусное блюдо, вкусный пищевой продукт — приятнее. А это значит, что он лучше усваивается организмом. Следовательно, вкус не только невидимая абстракция, но и вполне «весомая» категория, ибо вкусная пища всегда сытнее. И это не только так «кажется», но и оказывает реальное воздействие на наше самочувствие, настроение, психику и в конечном счетена наше поведение и работоспособность.
В. Похлебкин, «Тайни хорошей кухни»
Есть у вкуса и вторая важная особенность. Даже самая важная. Вкусное блюдо, вкусный пищевой продукт — приятнее. А это значит, что он лучше усваивается организмом. Следовательно, вкус не только невидимая абстракция, но и вполне «весомая» категория, ибо вкусная пища всегда сытнее. И это не только так «кажется», но и оказывает реальное воздействие на наше самочувствие, настроение, психику и в конечном счетена наше поведение и работоспособность.
В. Похлебкин, «Тайни хорошей кухни»
Re: Похідна кухня
М'ясо в салі готую останні 3 роки. Дуже смачно виходить. Рецепт з того ж Глобусу.
- Simplyman
- Активний користувач
- Повідомлень: 74
- З нами з: 05 серпня 2013, 00:00
- Звідки: Киев
- Контактна інформація:
Re: Похідна кухня
Дык шож там за рецепт такой?)
- Ланчковський Андрій
- Повідомлень: 1
- З нами з: 26 вересня 2017, 13:39
Re: Похідна кухня
Усім доброго дня. Більше всього в походах подобається готувати уху. Рецепт використовуємо наступний - http://bigpovar.com/pervye-blyuda/uha/2307-uha.html Надзвичайно смачна, ситна та навариста страва. Раджу скуштувати
Re: Похідна кухня
Готовлю вкусный суп из белых грибов
Ингредиенты
Белые грибы - 500 гр
Вода - 2 литра
Картошка - 2 средних
Крупа (пшено или рис) - 1/3 стакана
Лавровый лист - 1-2 листочка
Зелень - по вкусу
Соль - по вкусу
Сливки - по вкусу
Грибы промыть, почистить, крупно порезать. Залить холодной водой, хорошо посолить.
Промыть крупу в проточной воде до удаления белого мучного налета.
После закипания закинуть в кипящую воду крупу.
Варить в течение 20 минут после закипания.
Картошку почистить, порезать брусочками, добавить в суп. Варить до готовности картофеля.
Попробовать суп на соль, при необходимости досолить. Выключить газ.
Промыть зелень, мелко нарезать. Промыть лавровый лист.
Добавить в суп, дать настояться.
При подаче суп заправить сливками или некислой сметаной.
Ингредиенты
Белые грибы - 500 гр
Вода - 2 литра
Картошка - 2 средних
Крупа (пшено или рис) - 1/3 стакана
Лавровый лист - 1-2 листочка
Зелень - по вкусу
Соль - по вкусу
Сливки - по вкусу
Грибы промыть, почистить, крупно порезать. Залить холодной водой, хорошо посолить.
Промыть крупу в проточной воде до удаления белого мучного налета.
После закипания закинуть в кипящую воду крупу.
Варить в течение 20 минут после закипания.
Картошку почистить, порезать брусочками, добавить в суп. Варить до готовности картофеля.
Попробовать суп на соль, при необходимости досолить. Выключить газ.
Промыть зелень, мелко нарезать. Промыть лавровый лист.
Добавить в суп, дать настояться.
При подаче суп заправить сливками или некислой сметаной.
Re: Похідна кухня
Вкусный перекус омлет в пакете.
Омлет в пакете
Ещё один интересный способ приготовить вкусный, воздушный омлет. Рецепт омлета в пакете. А дополнить нежный омлет вы можете различными добавками, я использовала колбасу, сыр и зелень. Получилось ну о-очень вкусно!
Продукты
(на 2 порции)
Яйца - 3 шт.
Молоко - 150-180 мл
Колбаса - 70 г
Сыр твёрдый - 50 г
Укроп свежий - 3 веточки
Соль - по вкусу
Подготавливаем продукты для приготовления омлета в пакете. Также нам понадобится рукав или пакеты для запекания.
В кастрюлю наливаем 1-1,5 л воды. Ставим на нагрев.
В удобную посуду разбиваем яйца, всыпаем соль.
Взбиваем яйца с солью в пену.
Вливаем молоко и еще раз взбиваем.
Подготовим добавки к омлету. Колбасу нарезаем кубиками.
Сыр трем на крупной терке.
Укроп мелко нарезаем.
Кладем добавки в яично-молочную массу.
Переливаем омлетную массу с колбасой, сыром и зеленью в пакет.
Оставляем немного места в пакете, выпускаем воздух. Хорошо завязываем пакет.
Опускаем пакет с омлетом в кипящую воду. Варим на небольшом огне 30 минут.
Затем разрезаем пакет и перекладываем омлет с колбасой, сыром и зеленью на тарелку. Подаем омлет со свежими овощами.
Приятного аппетита!
Омлет в пакете
Ещё один интересный способ приготовить вкусный, воздушный омлет. Рецепт омлета в пакете. А дополнить нежный омлет вы можете различными добавками, я использовала колбасу, сыр и зелень. Получилось ну о-очень вкусно!
Продукты
(на 2 порции)
Яйца - 3 шт.
Молоко - 150-180 мл
Колбаса - 70 г
Сыр твёрдый - 50 г
Укроп свежий - 3 веточки
Соль - по вкусу
Подготавливаем продукты для приготовления омлета в пакете. Также нам понадобится рукав или пакеты для запекания.
В кастрюлю наливаем 1-1,5 л воды. Ставим на нагрев.
В удобную посуду разбиваем яйца, всыпаем соль.
Взбиваем яйца с солью в пену.
Вливаем молоко и еще раз взбиваем.
Подготовим добавки к омлету. Колбасу нарезаем кубиками.
Сыр трем на крупной терке.
Укроп мелко нарезаем.
Кладем добавки в яично-молочную массу.
Переливаем омлетную массу с колбасой, сыром и зеленью в пакет.
Оставляем немного места в пакете, выпускаем воздух. Хорошо завязываем пакет.
Опускаем пакет с омлетом в кипящую воду. Варим на небольшом огне 30 минут.
Затем разрезаем пакет и перекладываем омлет с колбасой, сыром и зеленью на тарелку. Подаем омлет со свежими овощами.
Приятного аппетита!